Przejdź do treści

Jak usunąć konto w chmurze

Ze względów bezpieczeństwa możesz usunąć konto w chmurze, jeśli już z niego nie korzystasz.

OSTRZEŻENIE:

  1. Routery i urządzenia KVM GL.iNet korzystają ze wspólnej usługi chmurowej. Usunięcie konta w chmurze będzie dotyczyć zarówno routerów, jak i urządzeń KVM.
  2. Usunięcie konta trwale skasuje wszystkie powiązane usługi, dane i informacje osobiste, bez możliwości ich odzyskania.
  3. Przed usunięciem konta opuść wszystkie organizacje.

Konto w chmurze można usunąć na dwa sposoby: w aplikacji GLKVM lub w usłudze chmurowej.

Aby usunąć konto w chmurze, wykonaj poniższe czynności.

Usuwanie w aplikacji GLKVM

  1. Zaloguj się do aplikacji GLKVM, kliknij swój profil w lewym górnym rogu, a następnie Settings.

    Usuwanie konta w aplikacji — krok 1

  2. W ustawieniach Account kliknij przycisk Delete. Spowoduje to usunięcie wszystkich Twoich danych. Zachowaj ostrożność.

    Usuwanie konta w aplikacji — krok 2

Usuwanie w usłudze chmurowej

  1. Otwórz przeglądarkę na komputerze (zalecamy Chrome lub Edge ze względu na lepszą zgodność). Wpisz glkvm.com w pasku adresu i zaloguj się na konto w chmurze.

  2. Po zalogowaniu kliknij swój profil w prawym górnym rogu, a następnie Personal Center.

    Usuwanie konta w chmurze — krok 1

  3. Przewiń na dół strony i kliknij przycisk Delete. Spowoduje to usunięcie wszystkich Twoich danych. Zachowaj ostrożność.

    Usuwanie konta w chmurze — krok 2


Masz jeszcze pytania? Odwiedź nasze forum społeczności lub skontaktuj się z nami.


Ostatnia aktualizacja: 16 października 2026